Terug naar boven

Testresultaten

De 'Bol in bloeidagen 2012' zijn inmiddels achter de rug en dat betekent dat de resultaten van alle opplantingen bekend zijn. De resultaten worden dit jaar gevormd door 642 verschillende cultivars en 3.404 verschillende partijen in totaal.

De opzet van dit jaarlijks terugkerende project blijft ongewijzigd. Van alle ontvangen partijen worden 30 bollen afgenomen die vervolgens worden geplant in de volle grond in een standaard kas. Tijdens de groei wordt in de kas geprobeerd de meest normale groeiomstandigheden aan te houden. Allemaal om een zo reëel mogelijk beeld te creëren van de kwaliteit van alle partijen en om de relevantie van de eindresultaten te waarborgen. Ook konden de partijen met hetzelfde soort en dezelfde maat met elkaar vergeleken worden.

Uiteraard werden de resultaten voor een deel beïnvloed door de Nederlandse weersomstandigheden tijdens de groei. Het klimaat tijdens de plantdatum, de temperatuur en de hoeveelheid licht hebben betrekking tot het aantal knoppen, de lengte en de snijdatum.

Wij zijn trots dat we u ook dit jaar weer deze schat aan informatie kunnen bieden en hopen we dat we u hiermee kunnen helpen op welk vlak dan ook. Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de resultaten, twijfel vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.